Yanlış uygulanan yasa tasarısı hk. (1 Kişi İçeride)

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
Bir gün oyun başkanı olursam hayalim meclis yasalarını online zoom toplantısı ile tartışarak oluşturmak kabul etmek ve reddetmek. Her ay en az bir defa yapılarak bir plan oluşturulmasını hedefliyorum. İnşallah nasip olur.
Katılım nasıl olur bilemem bide moderatörlüğü çok iyi yapılmalı ama harika olur

O A B İ

A D İ N🎗️ 61. Dönem Oyun Başkanı
Vatandaş
Katılım nasıl olur bilemem bide moderatörlüğü çok iyi yapılmalı ama harika olur
Moderatör Ob olarak ben ve dönemin meclis başkanı olacak. İllaki sorunlar olacaktır. Ancak uygunsuz davranan kisiler toplantıdan atılacak ve katılımlar izinle olacak. Bu sebeple minimum olumsuz olayla maksimum role play hazzı hedefliyorum

O A B İ

Vatandaş
Hatta bakanlar kurulu toplantısı da yapmak istiyorum. Her bakan kendi bakanlığı hakkında eksikler sıkıntılar ve projelerden bahsedecek vatandaşlara açık bir toplantı olacak

O A B İ

Vatandaş
Ama tabi bunun için bakanlarımızın aktif ve katılımcı olması önemli bu sadece hayal

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
Yönetim bir görüş bildirmedi konuyla ilgili . Bana müsade yorumlayanların ağzına sağlık . 1 sayfa küçük "n" ödevim var onunla ilgileneyim iyi akşamlar 🙋‍♂️

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
Al bak bir tane örnek. Milletvekili devamsızlık yasası yütürlükte ancak bunun bir takip sistemi yasada olmasına rağmen reelde yok. Meclis başkanları tek tek vekil profillerinden kontrol ediyor.
Valla ben şehir başkanıyım yasa tasarılarını başkan medyadan takip ederim onun takibini meclisin içerisindekiler takip edecek hatta hazır konusu açılmışken soralım

@Zıpır Dedektif @Atom Karınca bu konuda oyun yönetimimizin tasarrufu nedir acaba?

O A B İ

Vatandaş
Valla ben şehir başkanıyım yasa tasarılarını başkan medyadan takip ederim onun takibini meclisin içerisindekiler takip edecek hatta hazır konusu açılmışken soralım

@Zıpır Dedektif @Atom Karınca bu konuda oyun yönetimimizin tasarrufu nedir acaba?
Meclisteki tasarıları mecliste onaylanan yasa tasarıları kısmından siz de takip edebilirsiniz başkanım

Atom Karınca

YÖNETİCİ
Yönetici
Oyun Yönetimi
Biz gerçekten yasa tasarısının ilgili maddesinin sorunlu olduğunu biliyoruz.
"Bir vekil parti değiştirmek isterse, otomatik olarak vekilliği düşer ve yerine listedeki yedek aday gelir."
Burada bir sorun var, çünkü yedek aday diye bir şey yok.
Önceden kastetilen yedek aday kastetiliyor olabilir ancak böyle bir durum da yok.

Teorik olarak yasa tasarısının uygulanmasında bir sorun yok.
Yasa tasarısı uygulanıyor ve görevden alınıyor.
Burada sonrası için bir yasa tasarısı bulunamıyor, bu kişi atanamaz gibi bir yasa bulunmuyor.
Ayrıca listedeki yedek adayla ilgili bir yasa kural yok.
Bunlar da yeni yasa tasarıları ile yeni yasalarla düzeltilecek şeyler olduğunu düşünüyoruz.
Bu yüzden tartışmaya açtık.
Buradan sonrasını Meclis çözebilir.
Meclis Başkanını konuyu çözmesi, gerekli yasa tasarılarını düzenlemeleri yapması için göreve çağrııyoruz.
Ancak MECLİS BAŞKANI kendi partisine/çıkarına göre de karar verip düzenleyebilir. Bu da oyunun içinde olan bir şey.

Atom Karınca

YÖNETİCİ
Yönetici
Oyun Yönetimi
Bir vekil parti değiştirmek isterse vekilliği otomatik olarak düşer , yerine yedek listedeki aday gelir yazıyor.

Yani bir yöneticinin yasayı gösterebilirmisiniz demesi bir garip.
Dediğimiz gibi yasayı zaten biliyoruz tartışma amaçlı konuyu açtık.
Eğer itiraz konsuunda yasada şu maddeye ithafen bunu diyoruz deseniz bir sorun yoktu, tartışma yönlendirme amacıyla soruldu.

Atom Karınca

YÖNETİCİ
Yönetici
Oyun Yönetimi
Buradaki soru tasarı içerisinde yedek aday yazmasına rağmen böyle bir uygulama olmaması değil mi? Madem böyle bir uygulama yok ben neden kabul edilen yasa tasarısında yedek aday göreve gelecek diye bir şey okuyabiliyorum?
Yasa kabul edildiğinde yedek milletvekili tanımlı bir makam vardı, daha sonra kaldırıldı.
Burada sorunu tespit edip daha sonra bu yasamızda sorun var demek meclisin görevi olarak görülüyor.

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
Yasa kabul edildiğinde yedek milletvekili tanımlı bir makam vardı, daha sonra kaldırıldı.
Burada sorunu tespit edip daha sonra bu yasamızda sorun var demek meclisin görevi olarak görülüyor.
Şimdi ben burda meclisin görevini yerine getirmediğini düşünüyo olsam halkın yapacağı bir darbe senaryosu nasıl olur😁

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
Tamam
Oyundaki bazı aşamalar bizler oyunda değilken gerçekleşmiş . Sizde hak verirsinizki uzak kaldığımız bir süreç var ve aklımıza takılanları sizlere veya forumdakilere danışıyoruz. Sonuç olarak durum tarafımca anlaşılmıştır .
Teşekkür ederiz.