Yanlış uygulanan yasa tasarısı hk. (1 Kişi İçeride)

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
Sayın yönetim ,

Milletvekili sadakat yasası oyunda yürürlükte . Bu yasaya istinaden bizim partimizdeyken vekilliğe hak kazanmış bir oyuncunun partiden ayrılıp farklı bir partiye gitmesi söz konusu.
Yasa açıklamasında yerine yedek aday atanır diye ibare var.
Ben kişiyi şikayet ediyorum vekilliği düşüyor , rakip parti atama organı kendi bünyesinde olduğu için aynı kişiyi atama yoluyla tekrar vekil yapabiliyor .
Herhangi birşeyin değişmeyeceğinin farkında olmakla beraber , söz konusu partiye bir sataşma olarakta algılanmasın.

Ancak, bu durumun mantıklı bir açıklamasını yaparsanız sevinirim.
@Atom Karınca , @Zıpır Dedektif

Atom Karınca

YÖNETİCİ
Yönetici
Oyun Yönetimi
"Yasa açıklamasında yerine yedek aday atanır diye ibare var."
İlgili maddenin yer aldığı konu ve yasayı gösterebilir misiniz?

O A B İ

A D İ N🎗️ Parti Sözcüsü 57&46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Sayın yönetim ,

Milletvekili sadakat yasası oyunda yürürlükte . Bu yasaya istinaden bizim partimizdeyken vekilliğe hak kazanmış bir oyuncunun partiden ayrılıp farklı bir partiye gitmesi söz konusu.
Yasa açıklamasında yerine yedek aday atanır diye ibare var.
Ben kişiyi şikayet ediyorum vekilliği düşüyor , rakip parti atama organı kendi bünyesinde olduğu için aynı kişiyi atama yoluyla tekrar vekil yapabiliyor .
Herhangi birşeyin değişmeyeceğinin farkında olmakla beraber , söz konusu partiye bir sataşma olarakta algılanmasın.

Ancak, bu durumun mantıklı bir açıklamasını yaparsanız sevinirim.
@Atom Karınca , @Zıpır Dedektif
Başkanım selamlar Meclis Başkanını kazanan tarafın bir ayrıcalığı olmalı degil mi

O A B İ

Vatandaş
Boşalan vekil koltuğuna atama yetkisi ilk 24 saat için Meclis Başkanında şayet o gerçekleştirmezse atama yetkisi Oyun Başkanında. Teşekkür ederim 😊

O A B İ

Vatandaş
He hadi şunu da yapayım sırf sizin gizel hatrınıza ben vekillikten istifa edeyim bana isim verin kendi yerime sizin bir tane adamınızı ataması için meclis başkanıma ricada bulunayım. Kendisi de kabul ederse bizim size telafi jestimiz olsun . Keyifli oyunlar @MuratKan

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
Şimdi başkanım mesele sizlerin jest yapması değil . Mesele bizim vekil sayımızın düşmeside değil . Çünkü farkeden birşey olmuyor.

Oyuna hakim olduğunuz gayet açık bilgilendirmeler için teşekkürederim .

Bu konu oyuna gelen bir tasarının yanlış uygulanması hakkında açtığım bir konu. Eğer vekil ceza alacaksa atanmamak olmalı cezası . Bu atama hakkı kimde olursa olsun düzelmesi gereken bir durum .

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
Şimdi başkanım mesele sizlerin jest yapması değil . Mesele bizim vekil sayımızın düşmeside değil . Çünkü farkeden birşey olmuyor.

Bu konu oyuna gelen bir tasarının yanlış uygulanması hakkında açtığım bir konu. Eğer vekil ceza alacaksa atanmamak olmalı cezası . Bu atama hakkı kimde olursa olsun düzelmesi gereken bir durum .

Haklıyken neden R yaptın ki sen şimdi?

İkra!

O A B İ

Vatandaş

Başkanım yasada bir eksik varsa çözülmesinin tek yolu yine yasa tasarısı çıkarıp geçirmek. Vekilleriniz ilgili konuda düzeltme için yeni bir tasarı hazırlayabilir. Mecliste onaylarsa ilgili konu düzelecektir. Zaten bu tasarıyı da bizim ittifakımız hazırlamamıştı.

O A B İ

Vatandaş
Bu arada şimdi aklıma geldi vekilliği düşürülen kişilerin 1 dönem vekil olma yasağı alması hakkında benim de bir yasa fikrim vardı ama unutmuşum.

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
Başkanım yasada bir eksik varsa çözülmesinin tek yolu yine yasa tasarısı çıkarıp geçirmek. Vekilleriniz ilgili konuda düzeltme için yeni bir tasarı hazırlayabilir. Mecliste onaylarsa ilgili konu düzelecektir. Zaten bu tasarıyı da bizim ittifakımız hazırlamamıştı.
Mevcut tasarıda belirtilen uygulanmıyor başkanım . Yani basit bi düzenleme yapmak için bile yasa tasarısımı vereceğiz.

O A B İ

Vatandaş
Başkanım ortada bir yedek vekil listesi yok ki. Eskiden bakanların yerine yedek 5 vekil seçilirdi ancak o uygulama da kaldırıldı. Aslında tasarıyı hazırlayan başkanın oyun hakimiyeti ile ilgili bir sorun bence bu.

K E R E M

A D İ N 🎗️|| 56-57.Dönem Adalet Bakanı⚖️
Vatandaş
Tasarıda partiden ayrıldıktan sonra vekil olamama gibi bir madde var mı

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
Başkanım ortada bir yedek vekil listesi yok ki. Eskiden bakanların yerine yedek 5 vekil seçilirdi ancak o uygulama da kaldırıldı. Aslında tasarıyı hazırlayan başkanın oyun hakimiyeti ile ilgili bir sorun bence bu.
Tamam bende bunu sorguluyorum Fatih Tutuk isimli oyuncunun attığı konuyu bende okudum . Bu geçerliyse yedek vekil listesi istensin . Geçerli değilse ilgili kurum atama yapacaktır densin . Anlatmak istediğim bu.

Ömer.123

58. DÖNEM OYUN BAŞKANI
58. Dönem Oyun Başkanı
Tamam bende bunu sorguluyorum Fatih Tutuk isimli oyuncunun attığı konuyu bende okudum . Bu geçerliyse yedek vekil listesi istensin . Geçerli değilse ilgili kurum atama yapacaktır densin . Anlatmak istediğim bu.
Fatih Tutuk ismini andiginizda sayın Altınok genel başkanı diye hitap ediniz

O A B İ

Vatandaş
Sözün özü bu kadar ucu açık ve kısıtlama getirmeyen bir tasarıda aslında bunu kastetmiştir diyerek düzenleme yapılmasını ben doğru bulmuyorum. Yeni bir yasa düzenlemesi ile yasa tasarısı oylamasına katılmayanlar ile vekil sadakat yasasına uymayanlar vekillikten düşürüldükleri dönem tekrar vekil olarak görev alamazlar şeklinde bir yasa hazırlanmalı.

O A B İ

Vatandaş
Başkanım yedek listeyi kimin yazacağına dair bile net bir ifade yok. Neye göre istenecek ki?

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
Sözün özü bu kadar ucu açık ve kısıtlama getirmeyen bir tasarıda aslında bunu kastetmiştir diyerek düzenleme yapılmasını ben doğru bulmuyorum. Yeni bir yasa düzenlemesi ile yasa tasarısı oylamasına katılmayanlar ile vekil sadakat yasasına uymayanlar vekillikten düşürüldükleri dönem tekrar vekil olarak görev alamazlar şeklinde bir yasa hazırlanmalı.

Altınok partısı ilgili tasarıyı rededecektir.
1 dönem seçilme yasağı gibi bir uygulamayı etik bulmuyoruz.

O A B İ

Vatandaş
Screenshot_2025-09-22-19-21-08-661_net.shrin.baskan.jpgElimizde net ve kesin olan tek hüküm var.